Training en advies voor professionals in de voet- en loopzorg

In de media

Podcast Podopraat
Mirjam Tuinhout is een veelzijdige vakvrouw, die kennis heeft vergaard in de schoenenwinkel, de podotherapiepraktijk en zelfs in de St. Maartenskliniek. Het mooie is dat zij die kennis dolgraag (gratis) wil delen, zodat zij haar missie ‘Een leven lang lopen’ kan uitdragen. Luister naar haar inspirerende verhaal.
Interview in VoetVak+, augustus 2022
Voetexpert Mirjam Tuinhout is de nieuwe medewerker van VoetVak+. Als trainer en adviseur voor behandelaren van voetklachten heeft zij een schat aan ervaring opgedaan, die zij met de lezers gaat delen.
Podcast VoetVak+

Graag stelt VoetVak+ je voor aan voetexpert Mirjam Tuinhout. Mirjam heeft het bedrijf FeetForward, en is trainer en adviseur voor behandelaren van voetklachten. Weten hoe je communiceert – ook met andere disciplines – is volgens haar cruciaal om de pijn van je client te verminderen. En om als praktijk het beste visitekaartje te zijn en te blijven. Zo kan je iemand van pijn verlossen en vrij uit laten lopen. In de komende editie van VoetVak+ lees je een uitgebreid interview met deze gepassioneerde dame. En in de daaropvolgende nummers deelt ze haar expertise met de lezers van VoetVak+.

DA magazine, september 2019: Goede schoenen kies je met je handen

Mirjam Tuinhout is voetexpert en geeft advies en trainingen aan professionals in de voet- en loopzorg. Een gesprek over hoge hakken, filerijden en de heilzame werking van wandelen. ‘Lopen is een natuurlijk medicijn.’ 

En: Voeten … typisch een van die lichaamsdelen die je voor lief neemt, tót je er last van krijgt. Volgens voetexpert Mirjam Tuinhout verdienen ze meer aandacht. Goede schoenen kies je met je handen.

Geschreven door Eva Hoeke – Volkskrant

Classy artikel, mei 2021

Weer een publicatie
Deze keer in een glossy in plaats van in een vakblad.
Een column in de glossy Classy, voorheen Gooisch… als lifestyle. In een special over lentevoeten!

Met 4 tips over het voorkomen van eelt en likdoorns, de juiste maat schoen, en info over hoe je de druk onder de voorvoet kan verminderen via schoeneigenschappen.

Fontys Paramedische Hogeschool, januari 2017: ‘Je wordt je pas bewust van je voeten, als je er last van hebt’

… zegt Mirjam Tuinhout, docent Fontys Paramedische Hogeschool. ‘Wanneer heb je niet je voeten nodig? Van de eerste stapjes, tot sport en zelfredzaamheid van ouderen.’ Ze behandelt al meer dan 15 jaar patiënten met voet- en enkelklachten. ‘Een voet lijkt zo’n eenvoudig lichaamsdeel. Maar wist je dat een voet 28 botstukken, 30 gewrichten en meer dan 100 ligamenten, spieren en pezen heeft? Kun je je voorstellen hoe complex de samenwerking daartussen is? Voeten fascineren mij echt, en dan vooral de gevolgen voor mensen als er klachten zijn.’ Lees de hele tekst