Training en advies voor professionals in de voet- en loopzorg

Team FeetForward

Mirjam Tuinhout

Voetexpert
Oprichter/eigenaar FeetForward

Voetexpert Mirjam Tuinhout vertelt: ‘’Vele, vele mensen kampen met langdurige voetklachten. Door ‘alleen maar’ een voetprobleem stond iemands leven op z’n kop. Ik besefte tijdens mijn werk als MPA Voet- en enkelorthopedie: voeten zijn noodzakelijk voor zelfstandigheid en beweging. Daarom is een Leven Lang Lopen mijn missie.”

Lees hier meer over Mirjam’s achtergrond, kennis en ervaring.

Dr. Jan Willem Louwerens

Orthopedisch chirurg, Sint Maartenskliniek, Ubbergen (Nijmegen) 
Gastspreker

Topexpert, zeer ervaren en één van de grondleggers van de gespecialiseerde voet- en enkelorthopedie in Nederland. Sinds 1998 werkzaam als orthopaedisch chirurg in de Sint Maartenskliniek, Ubbergen/Nijmegen in de Foot and Ankle Reconstruction Unit.

Begaan met zijn patiënten; weegt de voor- en nadelen van een operatie af, in het licht van het dagelijks leven van de patiënt. Sympathiek, genuanceerd en gedreven opleider. Fervent voorstander van wetenschappelijk onderzoek en netwerkgeneeskunde. 

Gepromoveerd, auteur van meer dan 80 artikelen en begeleider van promovendi. Voorzitter van de werkgroep Richtlijn operatieve behandeling van voet-, hand- en heupproblemen bij HMSN. Vanaf mei 2022 voorzitter van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging.

Dr. Gijs Snijders

Geëngageerd reumatoloog, werkzaam in het Gelre Ziekenhuizen
Gastspreker

Gepromoveerd op de behandeling van artrose en nog steed geïntrigeerd in het ontstaansmechanisme én het vinden van een goed medicijn tegen artrose. Lid van de NVR-werkgroepen Artrose en Kwaliteit.

Ziet dagelijks mensen met jicht, RA, artrose, M Bechterew op de poli. Vertelt graag over de gevolgen van een gewrichtsontsteking, en geeft duidelijke handvatten om onderscheid te maken tussen biomechanische pijnklachten en gewrichtsontstekingen. 

Gijs Snijders presenteert casuïstiek met veel beeldmateriaal. Over veelvoorkomende reumatologische aandoeningen zoals jicht, RA, artrose en M Bechterew.

Dr. Nicky van Melick

Gepromoveerd op Voorste Kruisband-rupturen, post-doc researcher Anna Ziekenhuis en Anna Topsupport, Chief Health Officer van Movamento, tevens docent en consultant sportfysiotherapie
Gastspreker

Gedreven, ambitieus en knee-geek die houdt van optimale trainingsprogramma’s na een Voorste Kruisband-ruptuur. Ervaart de waarde van ondersteuning van de voetstand in het revalidatietraject op regelmatige basis.

Vertelt graag over de fysiotherapeutische behandeling, oefeningen, trainingsopbouw én hoe het looppatroon wordt beïnvloed door een VKB ruptuur. En hoe je dat kan zien én testen in de dagelijkse praktijk. Presenteert casuïstiek met veel beeldmateriaal. 

Gepromoveerd op de behandeling van VKB-rupturen en post-doc researcher bij het Anna Ziekenhuis en Anna Topsupport, Chief Health Officer van Movamento, tevens docent en consultant sportfysiotherapie. 

Mariska Talitsch

Kinderfysiotherapeut, MMC Veldhoven, werkzaam op o.a. de Downpoli.
Gastspreker

Mariska Talitsch werkt als kinderfysiotherapeut in het MMC Veldhoven, in kliniek en polikliniek, op o.a. de Downpoli. Ook is zij Therapeut Ontwikkelingsondersteuning voor Prematuur geboren kinderen en hun ouders. Ze geniet van het ontdekken van de mogelijkheden van het kind en biedt ouders en professionals graag een helpende hand in de omgang met de handicap en motorische problemen van kinderen. 

Begeleidt in haar vrije tijd een scouting groep voor kinderen met een beperking in Son. Bevlogen, enthousiast, zeer deskundig, breed opgeleid, praktisch ingesteld. 

Tim Gerbrands

Bewegingstechnoloog en bewegingswetenschapper, HBO-docent/onderzoeker bij Fontys Paramedische Hogeschool.
Gastspreker

Expert in ganganalyse en biomechanica. Past ganganalyse en biomechanica toe om te meten wat je niet kan zien. Gebruikt o.a. krachtenplatform en video-camera’s, en koppelt klinische gegevens aan de wetenschap. Vergelijkt de individuele patiënt met pijnklachten met wetenschappelijke data en past op dagelijkse basis machine learning toe. 

Promoveert op het effect van ‘’silly walks’’ op knie-artrose, van oorsprong bewegingstechnoloog en bewegingswetenschapper, nu werkzaam als HBO-docent/onderzoeker bij Fontys Paramedische Hogeschool.

De drijfveer van Tim Gerbrands is om professionals meer biomechanisch inzicht te geven en daardoor de beste behandeling te kiezen voor de patiënt. Hij doet dat op genuanceerde en positieve wijze.

Kirsten Veenstra

Orthopedisch chirurg
Gastspreker

Gespecialiseerd in o.a. voet- en enkelchirurgie (waaronder reumachirurgie) en neuromusculaire pathologie, Sint Maartenskliniek Woerden & Ubbergen.

‘Empowert’ eerste lijns professionals op rappe en frisse wijze.

Neemt je graag op virtuele wijze mee naar de orthopedische spreekkamer.

Marco van der Biezen

Ondernemende Physician Assistant 
Gastspreker

Opgeleid en werkzaam als manueel-fysiotherapeut, Physician Assistant Orthopedie & Revalidatiegeneeskunde is Marco van der Biezen thuis in 1e en 2e lijns zorg: hoofd paramedische dienst bij voetbal vereniging OJC Rosmalen, mede-eigenaar van BeLife Den Bosch en Physician Assistant in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Overtuigd van het feit dat samen één boodschap uitdragen de kracht is van een multidisciplinaire behandeling.

Wendy Vos

PA revalidatiegeneeskunde
Gastspreker

PA revalidatiegeneeskunde met professionele passie voor de mens boven de voet. Vindt professionals in de eerste lijn goud waard en hecht veel waarde aan netwerkzorg. Door het tijdig signaleren van problemen in ADL, en (be)dreigende pathologieën kan een hoop ellende worden voorkomen.

Gespecialiseerd in de schoentechnische behandeling van complexe voetproblematiek, o.a. bij diabetici.

Kirsten Happel

Virtual Assistant
Studio Duizendpoot

Topper in vormgeving en online support. 

Alexander van Andel

Side-kick & ondersteuning 
P4mance

Gedreven alleskunner die meedenkt met klanten en snel werkt.