Van hiellanding naar toe-off, knie-, heup- en armbewegingen. Biomechanica is dagelijkse kost voor podotherapeuten, OST-ers en registerpodologen. Wedden dat jij ook op vakantie gangbeelden aan het analyseren bent, en een ongevraagd advies op het puntje van je tong hebt liggen?
Misschien zie je nu wel mensen lopen, waarbij je je afvraagt wat ze hebben. Wat zal er aan de hand zijn, en wat zou jij als behandelaar daarin kunnen betekenen? Zoals bij een hersenbloeding/infarct (CVA), knie-artrose, voorste kruisbandletsel en HMSN.
Ook deze mensen kan je helpen
Je kan zelfs het verschil maken in het lopen: van het voorkomen van wonden, tot ondersteunen in het (sport)revalidatieproces waardoor mensen veel beter kunnen bewegen én nog belangrijker: kunnen doen wat ze graag willen doen.
De aantallen zijn groot
- HMSN: 1/10.000 mensen, totaal in Nederland ca 1700 mensen
- VKB letsels: 6000 mensen/jaar, revalidatietraject duurt 9-12 maanden
- CVA: ca 40.000 mensen/jaar, totaal in Nederland ca 400.000 mensen
- Knie-artrose: ruim 40.000 mensen/jaar, totaal in Nederland ca 600.000 mensen
HMSN en CVA vallen trouwens onder de nieuwe basisverzekerde zorg door podotherapeuten per 1-1-2024.
Biomechanica in beeld
Laat je meenemen door andere professionals die ook dagelijks met biomechanica bezig zijn, en daar goed over kunnen vertellen én ganganalyses tonen, waardoor jij jouw patiënten nog beter kan laten lopen. Ondanks die vervelende aandoeningen.
Kijk of het wat voor je is, of creëer je voorsprong
Doe mee met de online trainingen in de avonduren. Met geaccrediteerde KP & KABIZ punten. Dit zijn alle trainingen waarbij biomechanica een belangrijke rol speelt. En schrijf je direct in om zeker te zijn van je plek.