Training en advies voor professionals in de voet- en loopzorg

Over hallux valgus: hoe schever, hoe pijnlijker?

Een Hallux Valgus veroorzaakt vele soorten voetklachten
Van pijn aan de mediale zijde van de knok, klauwstand van de tenen, tot aan eeltvorming onder de voorvoet en schoenpasproblemen. De behandelingen lopen uiteen van bredere schoenen, oefeningen, zolen en tot operaties aan toe. Ondanks de soms kleine standsafwijkingen, kunnen de klachten zeer beperkend zijn in het dagelijks leven. En soms hebben mensen met grote scheefstand van de hallux heel weinig klachten. De standsafwijking bepaalt dus niet de mate van klachten.
Cliënten hebben vaak vragen hierover
Wordt het erger, net zo erg als bij een familielid? Zo ja, wanneer dan en wat? En dan? Wat zijn de mogelijkheden, zowel met als zonder operatie?
Bang om te laat te zijn
Cliënten zijn vaak bang dat ze te laat zijn of dat ze het vooral niet zo ver willen laten komen zodat een operatie steeds moeilijker wordt. Maar is dat ook zo? En welke rol kun je als fysio- of oefentherapeut en pedicure hierin vervullen? Je wilt immers niet op de stoel gaan zitten van de huisarts of podotherapeut, maar wel goede en gerichte adviezen geven waardoor de cliënt nu en in de toekomst prettig kan blijven lopen.
Het soort Hallux Valgus verandert het behandelplan
Anatomisch gezien zijn er verschillende soorten Hallux valgus. Wil je weten hoe je deze kan herkennen, en welke therapeutische (on)mogelijkheden er dan zijn? Doe dan mee met de online training over Hallux Valgus. Speciaal voor fysio- en oefentherapeuten, én voor pedicures.
Voor fysio- en oefentherapeuten
Online training over de Hallux Valgus: de richtlijn en de dagelijkse praktijk Datum: 15 september 2021, 19.30-21.30 (incl 15 minuten pauze). Speciale aanbieding: van €85 voor €25 excl BTW (= €30,25 incl BTW) Zonder accreditatie. Met casusbesprekingen. Met naslagwerk en bewijs van deelname in je mailbox.
Voor pedicures
Online training Hallux (abducto) valgus en bunionette | op zaterdagen van 10.00 – 12.15 uur | KRP: 2 punten. Diverse data.
Voor podotherapeuten en orthopedisch (schoen) technologen
De Hallux (abducto) valgus komt aan bod tijdens de Masterclass Voorvoetklachten. Met accreditatie door KP en KABIZ: 6 punten. Op 1 oktober (online) en 5 november (regio Utrecht). Meer info vind je hier.

Meer uit onze blog

Mirjam Tuinhout

Nieuwe expertise: valpreventie

Eind oktober ben ik gestart als Projectleider Valpreventie Eindhoven bij de GGD Brabant-Zuidoost. Het doel: een lokaal netwerk creëren met partners die werk maken van

Lees verder »