Training en advies voor professionals in de voet- en loopzorg

Eerlijk is eerlijk; ik heb flink moeten wennen

Sinds 3 maanden hebben we een biologisch groentepakket met allemaal hippe ‘vergeten’ groente. Koolrabi, snijbiet, savooiekool, bataat, en natuurlijk ook gewoon prei, wortels, rabarber, courgettes etc.

In het begin vond ik het een uitdaging om een lekkere maaltijd voor 5 op tafel te zetten binnen 30-45 minuten. Via kookboeken van professionele koks, Google en mijn schoonzus heb ik ondertussen mijn draai gevonden.

Nu vind ik het een kadootje. Iedere week verse, regionale, biologische seizoensgroente, met een echt lekkere smaak.

Benutten wat er is

Het doet me denken aan de tijd dat ik allemaal nieuwe voet-aandoeningen en behandelingen tegenkwam. Voorvoetoperaties, fibromyalgie, tarsale coalitie, enkelartrose en lisfranc-letsels. Ik had er wel van gehoord, maar patiënten erover kunnen vertellen of een behandeling adviseren… nou, nee.

Via indrukwekkende boekwerken over orthopedie, artikelen lezen en meekijken met orthopedisch chirurgen, een MPA-opleiding met co-schappen, kreeg ik een goede basis om e.e.a. toe te passen bij patiënten.

Ruim 15 jaar herken ik dat ‘’benutten wat er is’’ een belangrijk thema is in mijn werk. Ik vind het heerlijk om bestaande kennis uit o.a. de orthopedie, fysiotherapie en neurologie in een nieuwe vorm te gieten, met als doel om die toe te passen in de praktijk.

Daarom vind je bij alle trainingen waarbij voeten centraal staan ook naslagwerken. Met informatie die je direct kan gebruiken, zoals een samenvatting én voorbeeld verwijsbrieven. Met als doel Een Leven Lang Lopen voor jouw patiënten.

Wil jij ook benutten wat er al is, en praktisch kunnen toepassen en het dus niet zelf te hoeven uitzoeken? Dan zijn de trainingen van FeetForward wellicht iets voor jou.

Kijk in het overzicht, met alle KP- en KABIZ geaccrediteerde trainingen of bekijk alle trainingen hier.

Tot ziens!
Mirjam Tuinhout

Meer uit onze blog

Mirjam Tuinhout

Nieuwe expertise: valpreventie

Eind oktober ben ik gestart als Projectleider Valpreventie Eindhoven bij de GGD Brabant-Zuidoost. Het doel: een lokaal netwerk creëren met partners die werk maken van

Lees verder »