In de media

DA magazine, september 2019

Mirjam Tuinhout is voetexpert en geeft advies en trainingen aan professionals in de voet- en loopzorg. Een gesprek over hoge hakken, filerijden en de heilzame werking van wandelen. ‘Lopen is een natuurlijk medicijn.’

En: Voeten ... typisch een van die lichaamsdelen die je voor lief neemt, tót je er last van krijgt. Volgens voetexpert Mirjam Tuinhout verdienen ze meer aandacht. Goede schoenen kies je met je handen.

De afbeelding hieronder is niet scherp genoeg om te lezen. Daarom: Lees hier het volledige artikel.

Fontys Paramedische Hogeschool, januari 2017.

‘Je wordt je pas bewust van je voeten, als je er last van hebt’, zegt Mirjam Tuinhout, docent Fontys Paramedische Hogeschool. ‘Wanneer heb je niet je voeten nodig? Van de eerste stapjes, tot sport en zelfredzaamheid van ouderen.’ Ze behandelt al meer dan 15 jaar patiënten met voet- en enkelklachten. ‘Een voet lijkt zo’n eenvoudig lichaamsdeel. Maar wist je dat een voet 28 botstukken, 30 gewrichten en meer dan 100 ligamenten, spieren en pezen heeft? Kun je je voorstellen hoe complex de samenwerking daartussen is? Voeten fascineren mij echt, en dan vooral de gevolgen voor mensen als er klachten zijn.’ Klik voor de volledige tekst

FPH_actueel_Mirjam Tuinhout_170104.png
Mirjam is met haar kennis, enthousiasme en didactische kwaliteiten de aangewezen persoon om uitleg te geven over de opties bij voet- en enkelklachten.
— Angelique Witteveen, orthopedisch chirurg Foot and Ankle Reconstruction Unit, Sint Maartenskliniek.
 

Een Leven Lang Lopen is mijn missie en drijfveer.

Lopen als natuurlijk medicijn
Alleen voeten maken contact met de grond tijdens het lopen; voeten zijn daarom onmisbaar tijdens het lopen. Lopen draagt bij aan een goede gezondheid; het houdt je fitter en is een natuurlijk medicijn bij veelvoorkomende aandoeningen, zoals depressie, hartfalen en dementie. 
Een Leven Lang Lopen draagt dus bij aan ieders gezondheid; en voeten zijn daarbij essentieel.

Voeten, lopen en gezondheid: een waardevolle combinatie. 

 
FeetForward-09.jpg

Deze ervaring en expertise neem ik mee

  • Veel gevraagd spreker, trainer en auteur

  • Meer dan 10 jaar patiëntenzorg

  • 10 jaar HBO-docent & onderzoeker

  • Master Physician Assistant orthopedie én podotherapeut


Met FeetForward haalt u unieke ervaring in huis: orthopedische en podotherapeutische patiëntenzorg, zeer brede kennis over zowel medische als paramedische behandelingen van voet- en enkelklachten, gecombineerd met didactische kwaliteiten. 

Wetenschap en praktijk vormen de basis van mijn werk. Naast de vele publicaties die ik samen met experts schrijf, werk ik met regelmaat in o.a. de Sint Maartenskliniek om feeling te houden met patiënten. Dat houdt mij scherp en maakt van mij een doortastend consultant, up-to-date trainer en inspirerend spreker.

Ik ben in vele rollen inzetbaar, als het maar bijdraagt aan een Leven Lang Lopen!

FeetForward-55.jpg