Training en advies voor professionals in de voet- en loopzorg

Wat is succes?

Het is zeker eervol om maar liefst tweemaal te spreken op het sterke en inspirerende congres van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten op 7 oktober.

Voldoening, verbreding en verdieping tot aan je pensioen

Bij de workshop ‘loopbaanstappen’ ga je zelf aan de slag en neem je een inzichtgevende tool mee naar huis. Tijdens de plenaire lezing geef ik een overzicht hoe je de wereld aan je voeten ligt.

Maar terwijl ik deze presentaties aan het voorbereiden was, stelde ik mezelf deze vraag:

Wat is voor mij succes?

Is dat op een podium staan, zoals hier bij de NVvP, of op 15 oktober voor Provoet, en op 11 november voor de Nationale Diabetes Dag? Is dat met mijn hoofd in de Voetvak+ of in het DA-magazine? Of door makkelijk vindbaar te zijn via LinkedIn, Facebook, of Instagram?

Nou, nee.

Ik kwam erachter dat mijn grootste successen de ruim 40 publicaties zijn. Ik vond het heerlijk om een richtlijn door te spitten, te koppelen met de dagelijkse praktijk van podotherapeuten, orthopedisch schoentechnologen en medisch pedicures, en daarbij dan passende linken te beschrijven die het expliciet maken wat ik bedoel.

Dat klinkt als rozengeur en maneschijn.

Achteraf wel ja, maar ondertussen …. zat ik dagenlang te zwoegen. Op het vinden van relevante publicaties, te schrijven en te herschrijven. Ondertussen streepte ik met pijn in mijn hart favoriete zinsnedes. ‘’Kill your darlings’’ was het minst leuke onderdeel.

Dus ja, ik ben trots op die uitnodigingen en magazines.

En zie dat niet als mijn grootste successen. Het is gewoon noeste arbeid die maakt dat ik nu sta waar ik nu ben. Om nu te doen wat ik het liefste doe: inzicht geven, overzicht bieden, af en toe iemand inspireren, zelf de verdieping weer zoeken. Een leven lang lopen, een leven lang leren.

Ik ben benieuwd: wat zie jij als jouw succes?

Meer uit onze blog

Mirjam Tuinhout

Nieuwe expertise: valpreventie

Eind oktober ben ik gestart als Projectleider Valpreventie Eindhoven bij de GGD Brabant-Zuidoost. Het doel: een lokaal netwerk creëren met partners die werk maken van

Lees verder »