Training en advies voor professionals in de voet- en loopzorg

Vergroot je service bij enkelklachten

Mensen met chronische enkelklachten blijven vaak langer met pijn doorlopen. Ze proberen verschillende therapieën uit, maar weten eigenlijk niet goed waar ze het beste mee geholpen zijn. Als ze eindelijk de stap zetten om naar een orthopeed te gaan, komen ze onderaan op de wachtlijst.

Het getuigt van kwaliteit én inzicht als jij deze mensen een effectief hulpmiddel kan geven, waarmee ze de tijd veilig kunnen overbruggen tot hun afspraak met de orthopeed. Op die manier verstevig je meteen de positie van je praktijk ten opzichte van je concurrentie.

Waar haal je informatie vandaan?

Natuurlijk moet je weten waar je over praat als je hulpmiddelen bij enkelklachten wil gaan aanprijzen. Het is niet gemakkelijk om hier goede informatie of richtlijnen over te vinden. Bovendien vraagt het veel tijd. Met behulp van onder andere mijn blog en publicaties help ik je graag verder bij het uitstippelen van een goed zorgplan.

Het is mijn doel om samen met alle (para)medici te proberen zoveel mogelijk mensen zo comfortabel mogelijk aan het lopen te houden.

Heb je een erg afwijkende casus en wil je hier liever een keer persoonlijk over praten? Mail mij je vraag, zodat ik kan beoordelen of ik jou en je patiënt verder kan adviseren.

De verschillende hulpmiddelen

Enkelklachten kunnen sterk verminderen met behulp van:

  • Gips
  • Een hoge of lage looplaars
  • Schoenen
  • En zolen

De keuze hangt af van de pijn, de diagnose het gemak waarmee de patiënt instructies kan onthouden en opvolgen, en de aanwezigheid van andere negatieve factoren (zoals reuma, diabetes etc.). Deze inschattingen zijn de basis van je therapiekeuze.

Meer uit onze blog

Mirjam Tuinhout

Nieuwe expertise: valpreventie

Eind oktober ben ik gestart als Projectleider Valpreventie Eindhoven bij de GGD Brabant-Zuidoost. Het doel: een lokaal netwerk creëren met partners die werk maken van

Lees verder »