Training en advies voor professionals in de voet- en loopzorg

Toekomstmuziek in de voetzorg

Op de radio word je ermee doodgegooid; kerstmuziek. Tegen de tijd dat het Kerst is, heb je ze al heel vaak gehoord.

Hoe fijn is het dan om weer een eigen afspeellijst op te zetten voor de variatie.

In de praktijk zijn er ook dagen vol dezelfde klachten: Mortons neuroom, Hallux abducto valgus, Hallux rigidus, hielklachten …..

Je kan je onderzoek en uitleg wel dromen. Maar iedere keer weer helpt je behandeling! Maar hoe fijn is wat variatie in je verhaal? Met een minstens zo grote maatschappelijke waarde van je werk!

Toekomstmuziek in de voetzorg

Vergoede voetzorg is vanaf 2023 verbreed voor meer aandoeningen, ten opzichte van nu alleen Diabetes Mellitus. Denk aan mensen met gelijksoortige risicofactoren zoals een kwetsbare huid en neuropathie, in combinatie met verhoogde druk.

Uitbreiding is nieuw, de aandoeningen niet

Een kwetsbare huid en neuropathie komen ook voor bij ándere chronische aandoeningen dan DM.

Denk aan CVA/herseninfarct wat jaarlijks meer dan 50.000 mensen treft.
En HMSN, de meest voorkomende aangeboren neurologische aandoening in Nederland.

Deze aandoeningen geven al sinds jaar en dag voetproblemen, maar waren nooit de focus bij de eerste lijns voetzorgprofessionals. Tot nu dus.

Ook biomechanische problemen

Behalve neuropathie, geven deze aandoeningen ook voetstand- en biomechanische problemen met vervolgens schoenpas- en loopproblemen.

Dankbaar werk om hen een stap verder te brengen, en weer een uitdaging voor jou. Al weet je nu nog niet zo goed wat er op je af gaat komen.

Verbreding kan een win-win zijn
  1. Als professional krijg je meer verdieping en verbreding
  2. Meer patiënten krijgen goede voetzorg
  3. Erkenning van het waardevolle voetenvak
Bereid je voor

Lees wat jouw toegevoegde waarde is bij deze en àndere aandoeningen in al gepubliceerde artikelen (nummers 20, 24, 28, 31). Kijk & luister je liever? Doe dan mee met een online training. Met 2 geaccrediteerde KP & KABIZ punten.

Let op!
Het belang van wondzorg komt zeker aan bod; de exacte uitvoering van deze wondzorg niet!

Deze trainingen gaan over de relatie tussen voeten en deze aandoeningen. Met een update over richtlijnen, praktische tips en met een verdieping door een verwijzer. Je bent hiermee voorbereid op het hoe en waarom van de voetproblemen; plús hoe verwijzers hardop denken en klinisch redeneren bij casuïstiek.

Je kan je nu al voorbereiden

Check de data en onderwerpen in de keuzehulp bij de Specialisaties Neuropathie en Kwetsbare huid. Zoals CVA, HMSN, RA, en jicht.

Online trainingen aan je keukentafel
Beproefd en hoog gewaardeerd met een gemiddelde van 8,4/10 in 2022.

Dan kan je nu al iets doen, ook al is nog niet alles bekend. De trainingen zijn live & interactief. Met info van een voetexpert én verwijzers als gastspreker.

Hier vind je de keuzehulp.

Voor bedrijven

Voor bedrijven heeft FeetForward aantrekkelijke mogelijkheden voor alle geaccrediteerde trainingen. Neem contact op via mail of bel 06-17222488.

Meer uit onze blog

Mirjam Tuinhout

Nieuwe expertise: valpreventie

Eind oktober ben ik gestart als Projectleider Valpreventie Eindhoven bij de GGD Brabant-Zuidoost. Het doel: een lokaal netwerk creëren met partners die werk maken van

Lees verder »