Typisch het verhaal van MTP1-artrose: nette schoenen in de kast

Dhr. Simons, 47 jaar, komt bij je voor pijn aan zijn MTP1-gewricht: ’s ochtends bij de eerste paar passen is het zeer pijnlijk en voelt het stijf aan. Trap op en af gaat bijna niet. Als hij dan door de eerste pijn heeft gelopen en een warme douche heeft genomen, gaat het wel. De lunchwandeling heeft hij ingekort tot 15 minuten, dan komt hij de dag ook nog redelijk door. Eerder liep hij makkelijk het een uur, nu haalt hij net 3 kilometer zonder pijn. Hij baalt ervan. Soms wordt hij er zelfs ’s nachts wakker van.

De meeste last heeft hij van zijn voet als hij nette herenschoenen draagt. Ze zitten steeds strakker door de verdikkingen rondom MTP1. Een grotere schoenmaat helpt niets. In zijn vrije tijd draagt hij het liefste slippers of sportschoenen, ook al vindt hij ze lelijk. Het zit een stuk comfortabeler. Tijdens het lopen is de afzet steeds pijnlijker. Hij loopt steeds meer op de laterale zijde van zijn voet, en na het trekken van een sprintje is iedere volgende stap pijnlijk. Hij wil van de pijn af!

Iedereen krijgt met artrose te maken, ook jouw steeds oudere patiënten. Er is informatie in overvloed over heup- en knie-artrose. Over voetartrose veel minder; terwijl jij wel een onderbouwde therapie toe wil passen. En als je dan online op zoek gaat, is de informatie moeilijk te vinden. Verbazingwekkend, superfrustrerend en zonde van je kostbare tijd! En dat terwijl de aanwezigheid van artrose wel jouw therapieplan en het behandelresultaat bepaalt!

Hoe geweldig zou het zijn als er ook meer info is te vinden voor professionals over voetartrose. Om de patiënt goed voor te lichten over de toekomst, en het te verwachten beloop. Om te blijven leren in je eigen vak. Om te dubbelchecken voor de zekerheid, voor als je therapie een keer minder goed werkt dan je verwacht had. En om een duidelijk verhaal te vertellen met de juiste verwachting aan patiënt, huisarts, collega's en betrokken (para)medici.

Het is ook wel logisch dat er niet veel Nederlandse informatie  is voor in de paramedische praktijk; veel wetenschappelijke informatie komt uit het buitenland en is Engelstalig. In artikelen worden vaak hulpmiddelen of therapieën genoemd zonder verdere toelichting: uitvoering, maakwijze, materialen of de exacte vorm ontbreekt. Dus je kan het nooit op dezelfde manier reproduceren. Of de therapie is niet één op één toe te passen op de Nederlandse situatie. En als het dan ook nog een betaald artikel is, wordt het steeds minder aantrekkelijk om je verder te verdiepen.   

Dan is dit iets wat jou kan helpen voor meer tevreden patiënten. Iedere week staat er een artikel met inspiratie voor (para)medische professionals voor je klaar. Gratis, op basis van wetenschappelijke literatuur, en in hapklare brokken voor jou! Met een centraal thema per maand; zoals nu artrose van het MTP1-gewricht.

Volg de FeetForward-pagina voor een Leven Lang Lopen.  

Meer weten over voetorthopedie?

Schrijf je in voor de no-nonsense nieuwsbrief met tips in voor in de dagelijkse pagina (maandelijks).

Volg de FeetForward-Facebook pagina voor nuttige online-momenten. 

 

Interessant?

Op een laagdrempelige, interactieve manier, samen met andere gedreven professionals?

Met aandacht voor jouw casus met maximaal 22 mensen. Om kennis op te doen om de volgende dag toe te passen.

Heb je een patiënt met enkelklachten in je praktijk? En wil je daarover advies of van bevestiging van je behandelplan? Kom dan naar de Masterclass Voetorthopedie in het najaar. 


Waarom de trainingen van FeetForward uniek zijn:

-  De patiënt met voetklachten centraal

-  Jij krijgt medische informatie in begrijpelijke taal

-  Jij krijgt antwoord op je vraag, en nog veel meer!

-  Evaluatie met uitvoering van verbeterpunten

 

Over de trainer:

-  Mirjam is een ‘lopende encyclopedie’ met kennis over voet en enkel

-  Die snapt waar jij in de praktijk tegenaan loopt en

-  Die onafhankelijk is van discipline, hulpmiddel of produkt

Waarom ik dit zeg?
Uit de evaluatie bleek namelijk:
9,2/10 voor uitleg & inhoudelijke kennis
100% van de deelnemers gaat de kennis toepassen
7,8/10 als waardering voor de eerste Masterclass Voetorthopedie. Dit is al een mooi cijfer. De volgende edities zijn nog beter omdat de tips uit de evaluaties zijn toegepast. Jij profiteert daar dus van, waardoor jij nog meer waar krijgt voor je geld.

Wat anderen zeggen:

‘’Mirjam heeft een brede invalshoek, veel kennis en heeft het vermogen dit te delen waardoor de patiëntenzorg over de hele linie beter wordt. Hulde!’’

Mw. K. Veenstra, orthopedisch chirurg Sint Maartenskliniek, Nijmegen.

‘’Motiverend, Mirjam is positief waardoor professionals zichzelf waardevol voelen’’. Podotherapeut over presentatie ‘’Snijvlak tussen podotherapie en orthopedie’’, Leergang Professioneel Leiderschap, NVvP.

 

Smaakt dit naar meer?

Wil je (meer) gaan samenwerken met (para)medici?
Start samen op neutraal terrein en neem je collega fysiotherapeut, podotherapeut, orthopedisch schoentechnoloog, physician assistant etc. mee!

Komen de data niet uit?
Mail je gegevens en voorkeuren en je blijft op de hoogte van nieuwe mogelijkheden.

Wie is de trainer?
Mirjam Tuinhout heeft ruim 9 jaar ervaring als eerste Physician Assistant in de Voet- en enkelorthopedie van de St. Maartenskliniek, 10 jaar ervaring als docent / onderzoeker, en is auteur van ruim 25 artikelen waarin voeten centraal staan.
Ze heeft samengewerkt met fysiotherapeuten, orthopedisch schoentechnologen, reumatologen en andere professionals en multi-disciplinaire spreekuren opgezet.
Tevens is zij veelgevraagd spreker op symposia en congressen en opleider voor de Leergang Professioneel Leiderschap ‘’Het snijvlak tussen podotherapie en orthopedie’’ van de NVvP.

Heb je nog twijfels of de Masterclass Voetorthopedie iets is voor jou of je team? Mail gerust en Mirjam belt je terug.  

 

FeetForward-83.jpg