Training en advies voor professionals in de voet- en loopzorg

Lekker in mijn vel

Twee maanden geleden was het genoeg; ik werd zwaarder, één broek páste gewoon niet meer, en belangrijker: het voelde niet goed. Al vonden anderen het helemaal onzin, die 3 kg was niets …. Nou en? Ik voelde me ongezond en niet fit.

Dus: ik moest er iets mee en vroeg advies aan mijn bootcamptrainer.

Hoe fijn dat ze mijn gevoel herkende, en me concrete train- en eetadviezen gaf. Dat trainingsschema was snel gemaakt en ingepland. Dat eetadvies was wel een dingetje.

Die eetadviezen stonden me écht niet aan

Annette adviseerde om minder brood te eten, en in plaats daarvan meer eiwitten. Zeker als 40+ vrouw. Help, nog maar 2 geliefde boterhammen! Als er íets is wat ik mis na een buitenlandse vakantie, zijn het hollandse volkoren meergranen boterhammen wel. En eieren, zeker niet mijn favoriet.

Maar wie A zegt, moet ook B zeggen. 

Dus ik ben er aan begonnen. En weet je wat ik merkte? Dat vervelende opgeblazen gevoel werd heel snel minder, en ei was best lekker met tomaat. Alles wordt lekkerder met een doel.

Tussentijds heb ik mijn eetdagboek nog eens opgestuurd, om te kijken of ik op koers lag met de adviezen. Ik at namelijk minstens zoveel als anders, misschien wel meer. Even checken of dat idd klopte. Hoe fijn is het om dan bevestiging te krijgen. Van zowel een expert, als mijn fitte gevoel, en uiteindelijk ook van de weegschaal! Heerlijk!

Achteraf was de ‘’knop’’ omzetten het belangrijkste. Brood is vervangbaar, eiwitten kunnen lékker zijn, en ik kon meer eten dan gedacht. En alles wordt leuker met een doel!

Voor als jij niet lekker in je werk-vel zit

Dan is het fijn om te weten dat ik je kan helpen met loopbaan coaching binnen het mooie voetenvak. Met een plan en tussentijdse feedback. En wat jij zelf kan doen om je weer lekker in je werk-vel te zitten.

Stuur me nu een mail, dan help ik je graag verder!

Meer uit onze blog

Mirjam Tuinhout

Nieuwe expertise: valpreventie

Eind oktober ben ik gestart als Projectleider Valpreventie Eindhoven bij de GGD Brabant-Zuidoost. Het doel: een lokaal netwerk creëren met partners die werk maken van

Lees verder »