Training en advies voor professionals in de voet- en loopzorg
Online training Voeten en CVA

Heb je het al gehoord?

Per 1-1-2024 vallen mensen met een chronische aandoening met een neuropathie onder de geneeskundige basisverzekerde zorg voor podotherapie per 01-01-2024.

Neuropathie komt bij meer aandoeningen voor dan alleen bij DM

Zoals bij HMSN en na een CVA. Ondanks de overeenkomst van de neuropathie en het blijven veranderen van deze voeten, zijn er ook grote verschillen met DM. Namelijk: bij HMSN en CVA speelt het biomechanische aspect een veel grotere rol.

Over CVA: Cerebro Vasculaire Accident

Oftewel een beroerte, kan ook gevolgen hebben voor de voetstand: een spitsstand en/of een valgus- of varusstandafwijking. Het blijft opletten bij deze voeten, want door het CVA kunnen deze voeten blijven veranderen. In Nederland krijgen 50.000 mensen per jaar een CVA; in totaal zijn er 450.000 mensen in Nederland die een CVA hebben doorgemaakt.

Over HMSN: Hereditaire Motorische en Sensorische Neuropathie

Door HMSN verandert de voetvorm én de behandeling. Veelvoorkomende voetklachten bij HMSN zijn eelt en likdoorns, instabiliteit tijdens staan en lopen, struikelen, moeheid, vallen, lastig passende schoenen vinden en een beperkte loopafstand. De oorzaken hiervan zijn voornamelijk de voetvorm, in combinatie met verminderende beweeglijkheid, kracht en sensibiliteit.

Voetproblemen behandelen

Multidisciplinaire voetzorg voor patiënten met een CVA én bij HMSN is waardevol ter vermindering van deze voetproblemen: van inlays tot orthopedische schoenen en operaties, met extra alertheid op wonden en huidproblemen.

Voorkom piekdrukte en bereid je nu al voor

Het lijkt ver weg; 1 januari 2024. Maar zorg dat je op tijd begint met de voorbereiding om piekdruk op het laatste moment te voorkomen.

Volg de online trainingen in de avonduren. KP & KABIZ geaccrediteerd voor podotherapeuten, registerpodologen en orthopedisch schoentechnologen. Van 19.45-22.00 uur.

Voeten en CVA meer info en data
Waardering: 8,3/10. 97% toepasbaar in de dagelijkse praktijk.

Voeten en HMSN meer info en data
Waardering 8,2/10, 100% toepasbaar in de dagelijkse praktijk.

Met gespecialiseerd gastsprekers én casuïstiek. En een kijkje in de spreekkamer van de gespecialiseerd orthopedisch chirurg. Schrijf je direct in!

Meer uit onze blog

Mirjam Tuinhout

Nieuwe expertise: valpreventie

Eind oktober ben ik gestart als Projectleider Valpreventie Eindhoven bij de GGD Brabant-Zuidoost. Het doel: een lokaal netwerk creëren met partners die werk maken van

Lees verder »