Training en advies voor professionals in de voet- en loopzorg

Gratis casusbespreking

Onkruid wieden

Eens in de zoveel tijd moét het gewoon; onkruid uit de tuin halen. Eigenlijk een heel stom werkje, maar tegelijkertijd word ik er zen van. Gewoon een uurtje onkruid eruit te steken, te vegen en daarmee ook mijn hoofd leeg te maken.

Terwijl ik bezig ben, kijk ik minutieus naar alle kleine en grote plantjes en check ik of ze er horen, of niet. Door de ervaring en routine gaat dat snel en makkelijker. Pas als ik zeker weet dat er niets meer staat wat er niet hoort, ga ik naar het volgende perk.

En wat ontluisterend is dat: de mooie tuin overkijkend, is het toch altijd een verrassing dat er gewoon nog onkruid tussenstaat. En het is soms dermate groot dat ik me afvraag hóe ik het heb kunnen missen!

Hobby en werk

Ook in mijn werk is dat een bekend verschijnsel: als ik concept-blogs of -artikelen teruglees, zie ik juist dingen die er teveel staan, of juist ontbreken. Of dat de redactie van de Podosophia met terechte opmerkingen komt. Een artikel wordt er namelijk altijd beter van na verwerking van de opmerkingen.

Wellicht dat jij dat ook wel eens hebt; je hebt voor je gevoel alles beschreven, getest, gevraagd en geanalyseerd, maar blijkt je therapie niet goed genoeg te werken. Nog een keer goed onderzoeken helpt, net als samen kijken met een collega.
En als jullie er niet uitkomen, of je krijgt er een niet-pluis gevoel bij; dan kijk en denk ik graag met je mee. Omdat 2 meer zien dan 1, en je soms gewoon even een frisse blik nodig hebt om je patiënt vooruit te helpen. Net als dat mijn tuin er nog mooier van wordt als ik het laatste onkruid eruit trek.

Cadeau

Eens per maand geef ik mijn tijd cadeau voor een casusbespreking. In de maand april ging de vraag over aanhoudende hielklachten die niet reageerden op zolen, rekoefeningen en schoenaanpassingen. We hebben toen een vragenlijstje en testen besproken om de differentiaal diagnose M Bechterew te toetsen.

Wil jij ook kans maken op deze gratis casusbespreking? Mail dan naar info@feetforward.nl. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt….

Ben je net te laat? Ook dan kan je gebruik maken van de casusbesprekingen via een strippenkaart.

Meer uit onze blog

Mirjam Tuinhout

Nieuwe expertise: valpreventie

Eind oktober ben ik gestart als Projectleider Valpreventie Eindhoven bij de GGD Brabant-Zuidoost. Het doel: een lokaal netwerk creëren met partners die werk maken van

Lees verder »