8 gevolgen van 30.000 enkelfracturen & 600.000 inversietraumata per jaar

Zoveel komt het voor per jaar!
En wat zijn dan de mogelijke gevolgen?

1.     Enkel instabiliteit

2.     Enkelartrose

3.     OD haard

4.     Syndesmoseletsel

5.     Meer klachten van een bestaande tarsale coalitie

6.     Anterieur enkelimpingement

7.     Posterieur enkelimpingement

8.     Corpora libra

 

Het zijn diagnoses die paramedische voetprofessionals zeker zullen tegenkomen in hun dagelijks werk. Het probleem is alleen dat ze best lastig zijn om te herkennen.

Een aantal van deze diagnoses zijn paramedisch te behandelen, anderen gedeeltelijk, en voor weer andere moet je verwijzen naar de orthopedisch chirurg via de huisarts. Dus als je ze niet herkent, helpt fysiotherapie, podotherapie of een schoenaanpassing hoogstwaarschijnlijk ook niet goed. Met als gevolg dat patiënten veelvuldig, en mogelijk ook ontevreden, bij je terug blijven komen.  

En hoe mooi zou het zijn als je de patiënt én de huisarts gerichte informatie kan geven over deze enkelklachten? Met een helder stappenplan ter vermindering van de klachten? Omdat jij weet welke podotherapeutische, fysiotherapeutische of schoentechnische mogelijkheden er zijn. En wanneer het waardevol is om te verwijzen naar de tweede lijn.

Een echo geeft niet altijd de benodigde informatie om deze diagnoses aan te tonen of uit te sluiten. Ook is de anatomie van de enkel complex. En het is best normaal dat mensen langdurig klachten houden na een inversietrauma.

Dus maak het onderscheid tussen pijnklachten op basis van alleen bandletsel, of door andere beschadigde enkelstructuren.

Heb je een patiënt met enkelklachten in je praktijk? En wil je daarover advies of van bevestiging van je behandelplan? Kom dan naar de Masterclass, op 20 juni, of in het najaar. 


Waarom de trainingen van FeetForward uniek zijn:

-  De patiënt met voetklachten centraal

-  Jij krijgt medische informatie in begrijpelijke taal

-  Jij krijgt antwoord op je vraag, en nog veel meer!

-  Evaluatie met uitvoering van verbeterpunten

 

Over de trainer:

-  Mirjam is een ‘lopende encyclopedie’ met kennis over voet en enkel

-  Die snapt waar jij in de praktijk tegenaan loopt en

-  Die onafhankelijk is van discipline, hulpmiddel of produkt

Waarom ik dit zeg?
Uit de evaluatie bleek namelijk:
9,2/10 voor uitleg & inhoudelijke kennis
100% van de deelnemers gaat de kennis toepassen
7,8/10 als waardering voor de eerste Masterclass Voetorthopedie. Dit is al een mooi cijfer. De volgende edities zijn nog beter omdat de tips uit de evaluaties zijn toegepast. Jij profiteert daar dus van, waardoor jij nog meer waar krijgt voor je geld.

Wat anderen zeggen:

‘’Mirjam heeft een brede invalshoek, veel kennis en heeft het vermogen dit te delen waardoor de patiëntenzorg over de hele linie beter wordt. Hulde!’’

Mw. K. Veenstra, orthopedisch chirurg Sint Maartenskliniek, Nijmegen.

 

‘’Motiverend, Mirjam is positief waardoor professionals zichzelf waardevol voelen’’. Podotherapeut over presentatie ‘’Snijvlak tussen podotherapie en orthopedie’’, Leergang Professioneel Leiderschap, NVvP.

Volg de FeetForward-Facebook pagina voor nuttige online-momenten. 

Interessant?

Schrijf je in voor de no-nonsense nieuwsbrief onderaan de pagina (maandelijks).

Smaakt dit naar meer?

Wil je deze en nog veel meer praktische informatie over enkelklachten direct toepassen in de dagelijkse (para)medische praktijk?

Reserveer dan je plek voor de Masterclass Voetorthopedie: de Enkel op 20 juni 2018Er zijn maximaal 16 plaatsen voor een optimaal rendement van je tijd.

Wil je (meer) gaan samenwerken met (para)medici?
Start samen op neutraal terrein en neem je collega fysiotherapeut, podotherapeut, schoenmaker, physician assistant etc. mee!

Komen de data niet uit?
Mail je gegevens en voorkeuren en je blijft op de hoogte van nieuwe mogelijkheden.

Wie is de trainer?
Mirjam Tuinhout heeft ruim 9 jaar ervaring als eerste Physician Assistant in de Voet- en enkelorthopedie van de St. Maartenskliniek, 10 jaar ervaring als docent / onderzoeker, en is auteur van ruim 25 artikelen waarin voeten centraal staan.
Ze heeft samengewerkt met fysiotherapeuten, orthopedisch schoentechnologen, reumatologen en andere professionals en multi-disciplinaire spreekuren opgezet.
Tevens is zij veelgevraagd spreker op symposia en congressen en opleider voor de Leergang Professioneel Leiderschap ‘’Het snijvlak tussen podotherapie en orthopedie’’ van de NVvP.

Heb je nog twijfels of de Masterclass Voetorthopedie iets is voor jou of je team? Mail gerust en Mirjam belt je terug.  

Inschrijven voor de Masterclass: 
Reserveer dan je plek voor de Masterclass Voetorthopedie: de Enkel, op 20 juni 2018Er zijn maximaal 16 plaatsen voor aandacht aan jouw casus. En een optimaal rendement van je tijd.

FeetForward-27.jpg