Training en advies voor professionals in de voet- en loopzorg
voeten en fibromyalgie

“Fibromyalgie en voetklachten, graag zolen”

… staat op de verwijzing van de huisarts voor mevrouw de Waart, 37 jaar.

Anamnese

Behalve een brandende pijn in de voorvoet, heeft ze ook pijn op de typische fibromyalgie-punten zoals haar nek, heupen en de binnenkant van de knieën. Ze heeft een hoge pijngrens en juist daarom maakt ze zich extra zorgen.

Voetonderzoek

Het brandende gevoel in de voorvoet kan je niet opwekken. Wel is alles wat je palpeert gevoelig. Bij het functie-onderzoek van de voet, enkel, knie en heup zijn de bewegingsuitslagen normaal en, heel typisch, ook gevoelig.

Behandeling

Pfff, wat nu?

Behandelen of praten en uitleggen?

Fibromyalgie geeft vage, niet-biomechanisch verklaarbare klachten. En dat maakt het zo lastig.

Soms vermindert de pijn door een zool of schoen, maar soms ook niet. Soms blijft er blijft er van de originele zool soms niets over door alle verwoede pogingen om de voetklachten te verminderen.

Hoe fijn zou het zijn als je meer grip had!

Handvatten bij fibromyalgie

Als jij meer concrete info wilt over fibromyalgie én de behandeling, is er de online training Voeten en Fibromyalgie.

Van vaag naar concreet

Via een update over fibromyalgie, volgt een levendige casusbespreking door Marco van der Biezen. Marco vertelt graag over pijn, over hoe het ervaren wordt, en waarom. Daardoor wordt die vage fibromyalgie ineens een stuk concreter.

Marco heeft veel ervaring als oa sportfysiotherapeut, PA revalidatiegeneeskunde én orthopedie.

Ervaring van anderen

Het is één van de hoogst gewaardeerde trainingen: 8,2/10 waarbij maar liefst 97% deze info kan toepassen in de dagelijkse praktijk.

De training is geschikt voor podotherapeuten, orthopedisch (schoen)technologen, registerpodologen en medisch voetzorgverleners.

Schrijf je in via deze link.

Meer uit onze blog

Mirjam Tuinhout

Nieuwe expertise: valpreventie

Eind oktober ben ik gestart als Projectleider Valpreventie Eindhoven bij de GGD Brabant-Zuidoost. Het doel: een lokaal netwerk creëren met partners die werk maken van

Lees verder »