Training en advies voor professionals in de voet- en loopzorg

Een inkopper voor je praktijk

Voeten raken als enige de grond, en zijn onmisbaar bij het lopen.

Een inkopper voor jou als podotherapeut, registerpodoloog, pedicure en orthopedisch schoentechnoloog. Echter, nu de gemiddelde levensverwachting stijgt en wij allemaal langer thuis moeten blijven wonen, is het nog essentiëler om alles zélf te kunnen blijven doen. Van een kopje thee pakken tot boodschappen doen en ’s nachts naar het toilet: je bent afhankelijk van je voeten.

Ziektes met invloed op voeten

Voeten veranderen in de loop van het leven, door de belasting en door chronische ziektes die direct en indirect invloed hebben op voeten.

Ziektes met directe invloed op voeten zijn jicht, RA, enkelartrose, DM, en de Charcot-voet. Voorbeelden van chronische aandoeningen met indirecte invloed op de voeten zijn knie-artrose en een CVA.

Oftewel:
De oudere mens heeft grotere kans op én een chronische aandoening én een voetprobleem terwijl lopen steeds belangrijker wordt om zo lang mogelijk gezond én zelfstandig te leven.

De waarde van je werk

Dus: behandelaren van voetproblemen krijgen op korte termijn te maken met steeds meer ouderen met chronische ziekten. En waarschijnlijk ook met méér dan één chronische aandoening.

De toegevoegde waarde van voetzorg wordt dus steeds groter, naarmate de patiëntenleeftijd stijgt.

Behandelaren van voetproblemen kunnen niets veranderen aan de oorzaak van de chronische ziekte. Maar wel zorgen voor een pijnvrije en schoeibare voet.

Zorgkwaliteit

Om optimale zorgkwaliteit aan je patiënten in de voet- en loopzorg te bieden, is het waardevol om up to date te zijn over voetaandoeningen en chronische ziekten. Zeker nu per 1-1-2024 de vergoedingen voor basisverzekerde zorg zijn verruimd voor podotherapeuten.

De waarde van trainingen

”Maakt mij een betere behandelaar.”
”Zeer toepasbaar in mijn spreekuur. Breder kijken maakt het werk leuker.”
”Mooie training met veel casuïstiek vanuit de praktijk.”
”Heel fijn om in korte tijd weer zoveel te weten en op te frissen.”
”Helder, verrassend, goed tijdstip en duur is perfect.”

Meten = weten

De waardering voor alle HBO+ trainingen is gemiddeld 8,0/10.
96% van alle deelnemers vindt de info toepasbaar in de praktijk. Ongelooflijk hoog!

Kennis opfrissen?

Hier vind je een praktisch overzicht van alle HBO+-trainingen om je kennis op te frissen over chronische ziekten en voeten. Met alle data, tijden en te behalen punten. Ook vind je passende trainingen voor jouw specialisatie of aandachtsgebied.

Voor HBO+ ers: Oriënteer je via deze keuzehulp. Mail gerust info@feetforward.nl voor meer info of een passend aanbod voor je bedrijf. De Masterclasses kunnen ook in-company worden verzorgd.

Per beroep een link

Alle KP geaccrediteerde trainingen, voor podotherapeuten
Alle KABIZ geaccrediteerde trainingen, voor oa orthopedisch technologen, registerpodologen en medisch voetzorgverleners.
Alle KRP geaccrediteerde trainingen voor medisch pedicures

Meer uit onze blog

Mirjam Tuinhout

Nieuwe expertise: valpreventie

Eind oktober ben ik gestart als Projectleider Valpreventie Eindhoven bij de GGD Brabant-Zuidoost. Het doel: een lokaal netwerk creëren met partners die werk maken van

Lees verder »