Training en advies voor professionals in de voet- en loopzorg
Online training Voeten en CVA

Cijfers over lopen en een CVA

Een CVA of herseninfarct kan ook gevolgen hebben voor de voetstand: een spitsstand en/of een valgus- of varusstandafwijking. Afhankelijk van de locatie van het CVA ontstaat een hemiparetisch looppatroon, met daarbij afwijkingen aan het looppatroon. Zo kan een spitsstand van de enkel leiden tot een knie-extensie tijdens de midstance. In hoeverre is dat behandelbaar?

Cijfers over CVA en lopen
  1. In Nederland krijgen ca 50.000 mensen/jaar een CVA waarna ziekenhuisopname volgt
  2. 80% van de mensen met een doorgemaakt CVA heeft loopproblemen ca 3 maanden na de CVA.
  3. 25% heeft blijvende loopproblemen na afronding van de revalidatie.

Grote kans dus dat ook jij als podotherapeut, registerpodoloog, pedicure, orthopedisch schoentechnoloog en/of paskamermedewerker patiënten ziet na een doorgemaakt CVA.

Wil je meer weten over de behandelingen en mogelijke gevolgen na een CVA?

Volg dan deze online trainingen:

Geaccrediteerd voor NVvP, NBOT, stichting Loop (registerpodologen):

Voeten en CVA: met orthopedisch chirurg Kirsten Veenstra, op 9 november 2021, 19.45-22 uur. KP& KABIZ accreditatie: 2 punten. Met orthopedisch chirurg Kirsten Veenstra, op 9 november 2021, 19.45-22 uur. Voor podotherapeuten, registerpodologen en orthopedisch schoentechnologen. Schrijf je in via deze link

Geaccrediteerd door KRP /ProCert:

Voeten en Herseninfarct & Hartfalen, op 6 november 10-12.15 uur. KRP accreditatie: 2 punten (domein voetzorg: overige risicovoet)

Tijdens de training worden de mogelijkheden en onmogelijkheden zoals een EVO, het voorkomen van wonden, botox-injecties tot optimale schoenvoorziening en operaties worden op een rijtje gezet. Blijf alert bij deze voeten, want door het CVA kunnen deze voeten blijven veranderen.

Schrijf je in via deze link

Meer uit onze blog

Mirjam Tuinhout

Nieuwe expertise: valpreventie

Eind oktober ben ik gestart als Projectleider Valpreventie Eindhoven bij de GGD Brabant-Zuidoost. Het doel: een lokaal netwerk creëren met partners die werk maken van

Lees verder »