Door de krommere tenen is mevrouw Kuipers erg beperkt in schoenkeuze. Ze mist haar mooie pumps, ze heeft ze bijna allemaal weggegooid.
Ze heeft vele nieuwe schoenen gekocht, maar het is toch lastig om de juiste te vinden waar ze langer op kan lopen. Ze is allang blij als ze überhaupt al schoenen vindt die fijn zijn voor de tenen én de bal van haar voet.
Wat adviseer je mevrouw Kuipers?
Jij wilt goede informatie over schoenen geven, zodat mevrouw Kuipers geen miskoop doet en met zo weinig mogelijk pijn loopt. Zodat ze jouw naam doorgeeft aan haar vriendinnen die ook voetklachten hebben. En zodat je kan helpen, zonder dat je echt zelf iets hoeft te doen. Maar hoe help je haar het beste?
Jouw doel is om mensen zo lang en goed mogelijk te laten lopen. En dan het liefst met zo weinig mogelijk hulpmiddelen. Zelf wil je ook graag gezond zelfstandig oud worden.
Als professional is het onmogelijk om de wisselende schoenencollecties bij te houden. Het liefst stuur je ze naar die éne schoenenzaak met die éne schoenadviseur, maar daar zijn de schoenen weer duurder dan bij de grote schoenenketens. En het moet wel je smaak zijn. En hoe zorg je ervoor dat de schoen én past rondom de tenen, én pijn aan de onderzijde vermindert? En zodat je patiënten zelfstandig schoenen kunnen uitzoeken passend bij hun budget en identiteit?
Geef een patiënt met voorvoetpijn dit lijstje mee!
- Voor passende schoenen, een passend budget en een passende stijl
- Voor meer loopplezier, minder voorvoetpijn en minder onzekerheid
Combineer alle 7 punten voor een optimaal effect.
7 schoenentips voor minder voorvoetpijn
- Met verstijving: de schoen buigt slecht tot niet. Áls hij buigt doet hij dat ter hoogte van het breedste deel van de voorvoet
- Met een afwikkeling: een neus die omhoog staat van de grond, zodat hij vanzelf ‘rolt’ als je de hak optilt
- Met een dikke, rubber loopzool
- Zonder naden bij de teen-regio
- Een hoge teenruimte
- Hakhoogte van maximaal 3 cm: dit is het hoogteverschil tussen het sta-vlak van de voorvoet en de hiel
- Met verstelbare sluiting zoals veters of klitteband voor een goede pasvorm, ook gedurende de dag (bijv. bij enkeloedeem)
Meer blogs
Wil je meer weten, bijvoorbeeld over:
- Hoeveel 65+ers er zijn met voorvoetklachten?
- Welke oorzaken er zijn voor voorvoetklachten?
- Waar je op moet letten bij teenstandafwijkingen?
In de blogs van mei 2018 staat de voorvoet centraal: iedere dinsdag praktische informatie.
Interessant?
Meld je aan voor de Masterclass Voorvoetklachten of volg een korte online training.