Training en advies voor professionals in de voet- en loopzorg

Welke soorten enkelfracturen zijn er?

Vandaag ontving je Bart in je praktijk. Bart is 23 jaar oud en heeft 5 maanden geleden tijdens het skateboarden zijn enkel gebroken. Hij is geopereerd en heeft een periode in het gips gezeten. Hij probeert nu sinds acht weken zijn sportieve leven weer op te pakken.

Helaas voor Bart wil dat niet erg vlotten. Dus schakelt hij jouw hulp in.

Instabiele enkelfractuur

Bart praat moeiteloos over zijn instabiele enkelfractuur en hij wil graag van je horen of jij hem verder kunt helpen op zijn weg naar herstel. Tot je schrik moet je jezelf bekennen dat je eigenlijk niet goed weet waar Bart het over heeft. Hoezo een instabiele fractuur? Bestaan er ook stabiele fracturen dan? En waarom blijft Bart niet gewoon onder nabehandeling bij een orthopeed?

Zou het niet mooi zijn als je de vragen van Bart zonder moeite kon beantwoorden, ondanks dat je niet betrokken bent geweest bij de directe behandeling van de enkelfractuur?

Snel accurate hulp

Omdat het niet dagelijks voorkomt dat iemand je hulp inschakelt bij een revalidatietraject na een enkeltrauma, is het niet zo schokkend dat je kennis wat betreft de enkel een opfriscursus nodig heeft. De enkel is namelijk een gecompliceerd gewricht en de beschrijving van de traumatoloog of orthopeed is vaak onleesbaar door lastige terminologie. Je kunt zelf een duik nemen in studiemateriaal, maar dat vergt veel kostbare tijd. FeetForward helpt je graag bij het beantwoorden van de dringendste vragen van Bart.

Meer uit onze blog

Mirjam Tuinhout

Nieuwe expertise: valpreventie

Eind oktober ben ik gestart als Projectleider Valpreventie Eindhoven bij de GGD Brabant-Zuidoost. Het doel: een lokaal netwerk creëren met partners die werk maken van

Lees verder »